Implant dentar

Implantul dentar AnyRidge Megagen – Soluția premium la îndemâna ta. Implant și dinte în aceeași zi, R2Gate One Day. Implanturi dentare precise și sigure.

Solicita o programare

any-ridgeImplantul dentar este o piesă din titan pur, nealiat, cel mai adesea sub forma unui şurub, care serveşte ca înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural lipsă şi are menirea să preia funcţiile dintelui înlocuit.Prin înlocuirea dinţilor lipsă, implanturile dentare oferă un confort superior funcţional, estetic şi igienic.

Pierderea dinţilor este o problemă pentru noi toţi. Nu putem mesteca bine, ne simţim inconfortabil şi, în acelaşi timp, suntem dezamăgiţi de felul în care arătăm. Înlocuirea pe căi clasice a dintelui nu poate să rezolve întotdeauna această multitudine de probleme. În majoritatea cazurilor, soluţia cea mai bună este implantul dentar. Reabilitarea orală cu implanturi este la fel de funcţională ca dintele natural. Implantul dentar poate fi chiar mai activ decât dintele natural.

Prin înlocuirea dinţilor lipsă, implanturile oferă un confort superior funcţional, estetic şi igienic în comparaţie cu piesa protetică oferită de protetica tradiţională. De asemenea, nu necesită pilirea dinţilor vecini şi previn pierderea substanţei osoase.

Primul pas către un implant dentar este consultaţia, care implică radiografie panoramică, radiografie 3D (cu ajutorul radiografiilor se poate observa volumul de osos existent şi se poate planifica amplasarea implanturilor), fotografii pre-operatorii realizate în cabinet, amprentarea breşei edentate (în vederea realizării unui ghid chirurgical care facilitează poziţionarea cât mai corectă a implanturilor). Ulterior, se va stabili un plan de tratament.

Indicatii tratament implant

Indicaţiile tratamentului cu implanturi dentare:

Beneficiarii implantului dentar pot fi toţi acei pacienţi care nu prezintă niciuna dintre contraindicaţiile specifice şi care acceptă psihic aceste soluţii. Reabilitarea orală cu implanturi se recomandă doar persoanelor cu igiena orală bună şi care acceptă indicaţiile şi regulile de igienă impuse de medic. Factori de risc precum: consumul excesiv de alcool, abuzul de tutun şi dependenţa de droguri, reprezintă elemente cu efect negativ asupra reuşitei tratamentului.

Etapele tratamentului cu implanturi dentare:


1Inserarea implanturilor

Se efectuează ambulator, cu anestezie locală. Se forează lăcaşul, se înfiletează implantul, se suturează mucoasa (firele de sutură se suprimă dupa 10 -14 zile). Pacienţii noştri beneficiază de terapie cu laser (BTL-2000) care grăbeşte procesul de vindecare.

2Osteointegrarea

Timpul de vindecare variază în funcţie de stabilitatea implantului, în raport cu torque-ul de inserare a acestuia, el putând fi încărcat imediat (protezat cu o proteză provizorie) sau la un interval de 6 săptămâni până la 6 luni, timp în care implanturile se integrează în os.

3Protezarea implanturilor

După descoperirea implanturilor se ia amprenta pentru lucrarea definitivă (laboratorul de tehnică dentară va realiza şi individualiza piesa protetică), urmând două probe şi fixarea definitivă.

implantologie-05

Este dureros implantul dentar?

Nu! De cele mai multe ori pacienţii sunt plăcut surprinşi de lejeritatea şi confortul cu care s-a trecut peste etapa de inserare a implanturilor. Confortul ridicat al pacientului este asigurat de anestezicele de ultimă generaţie folosite. Aşadar, este inutilă teama de durere, fiindcă literalmente NU DOARE!!!

Totuşi, ca orice intervenţie chirurgicală, post operator pot apărea fenomene de disconfort care pot fi prevenite folosind medicaţie modernă antiinflamatoare, cât şi terapie cu laser. Dacă pacienţii vor fi disciplinaţi şi vor urma întocmai recomandările medicului, recuperarea va fi întotdeauna uşoară şi rapidă.

Avantajele tratamentului cu implanturi dentare

  • Este o metodă conservativă (deoarece nu necesită pilirea dinţilor vecini)
  • Estetică
  • Confortul
  • Facilitează refacerea edentaţiei prin proteze fixe, înlocuind tehnica tradiţională de protezare mobilă
  • Durata de viaţă mai mare
  • Stoparea resorbţiei osoase
  • Îmbunătăţeşte stima de sine
  • Favorizează igiena orală

Ce trebuie să ştii înainte de a recurge la un implant dentarCa oricare altă intervenţie chirurgicală, şi în cazul implanturilor dentare sunt anumite riscuri.Procedura prezintă o rată a succesului foarte ridicată, iar implanturile dentare sunt considerate sigure şi eficiente. Riscurile şi efectele neplăcute s-au semnalat în rare cazuri, pacienţii fiind mulţumiţi de rezultate.

Ce tip de implant alegem?

În clinicile noatre din Timișoara și Deva, folosim implanturi de cea mai bună calitate!

Any Ridge: Soluţia Premium la îndemâna oricui.

Extracţia şi tratamentul cu implanturi


Extracţia dentară trebuie să fie făcută cât mai atraumatic! Dacă în urma extracţiei, dintele lipsă va fi înlocuit cu un implant, ne dorim ca osul (suportul viitorului implant) să fie cât mai puţin afectat, de aceea folosim aparate moderne (Piezzo chirurgie- reprezintă cea mai modernă variantă chirurgicală, sistemele rotative fiind înlocuite de anse speciale care vibrează la frecvenţe ultrasonice reuşind să taie ligamentele fără a încălzi şi fără a afecta osul , Benex Extraction Kit-trusa de extracţie verticală). După extracţie, implantarea poate fi făcută imediat sau la o distanţă de 6-8 săptămâni. În cazurile în care implantarea se va face ulterior, în locul rădăcinii extrase (alveola) se pune un preparat numit P.R.F. (se recoltează sânge, prin centrifugare celulele albe se separă de celulele roşii).

Sinus lift în tratamentul cu implanturi dentare

Este o procedură specială de augmentare osoasă, realizată în sinusul maxilarului superior, atunci când nu există os suficient pentru inserarea unui implant.

Perioadele îndelungate de edentaţie, bolile parodontale şi alte afecţiuni dentare duc la deteriorarea suportului osos al dinţilor. Sinusul maxilarului superior devine din ce în ce mai mare din cauza lipsei dinţilor. În multe din cazuri, nu există suficient os rămas pentru a susţine implanturile. Atât cantitatea, cât şi calitatea osului maxilar sunt cruciale pentru o implantare de succes.

În zilele noastre există numeroase tehnici chirurgicale pentru o augmentarea osoasă maxilară într-o manieră blândă şi nedureroasă.

Sinus lift intern

În acest caz, mucoasa membranei este preparată prin orificiul realizat cu ajutorul frezei pentru plasarea implantului. Cavitatea creată este apoi umplută cu material osos de augmentare. Membrana mucoasă intactă a sinusului maxilar previne pătrunderea materialului osos în sinus.
Sinus lift intern este recomandat în special când trebuie înlocuiţi doar câţiva dinţi.

Sinus lift extern

Este recomandat în special când este necesară înlocuirea unui număr mai mare de dinţi şi pacientul mai are foarte puţin material osos de susţinere rămas. În acest caz, se creează o mică fereastră laterală în sinusul maxilar. Materialul de substituţie osoasă este inserat prin această fereastră.


Protetica în tratamentul cu implanturi dentare


AProteze fixe

Coroane mixte metalo-ceramice
Coroane integral ceramic
Coroane mixte zirkon-ceramice

BProteze mobile şi mobilizabile

Proteze telescopate


Implanturile pot servi ca excelent mijloc de fixare a unor proteze. Această metodă asigură un confort neaşteptat de bun pentru pacient alături de o estetică imbatabilă. Deasemenea, igienizarea implantelor (aspect esenţial al menţinerii pe termen îndelungat a implanturilor) este mult îmbunătăţită de această tehnică de protezare.

Principiul pe care se bazează stabilitatea lucrării protetice este dat de adeziunea care apare între două suprafeţe care vin în contact una cu cealaltă prin intermediul unei pelicule fine de lichid.

Uniklinic_implantologie-05Este fenomenul pe care îl observăm în cazul a două plăcuţe de sticlă plane care devin foarte greu de separat (chiar imposibil) dacă între ele se pune o picătură de lichid. În practica implanturilor acest principiu se transpune fabricând o coroană metalică sau de zirkon (coroană primară care se ataşează de implant). O altă coroană (coroana secundară), intim fabricată peste coroana primară, se execută printr-o tehnică de galvano-formare. Astfel, cele două coroane sunt plasate una deasupra celeilalte şi, fiind extrem de precis executate, între suprafeţele lor se naşte acel fenomen de adeziune (facilitat, desigur, de existenţa unei pelicule de fluid-saliva) ce contribuie esenţial la fixarea protezei dentare.

Igiena implanturilor dentare

Dacă implantul este purtător de o coroană, igiena trebuie să privească atât coroana, cât şi regiunile care se învecinează cu ea. Placa dentară trebuie îndepărtată cu ajutorul periuţei dentare speciale precum şi a aţei dentare.

Pentru succesul implantului dentar una din condiţiile cele mai importante o reprezintă conceperea şi executarea corectă a protezelor dentare. Dacă aceste doua condiţii sunt respectate, implantul dentar va înlocui armonios funcţiile dinţilor naturali.

Program

Programul de profilaxie UNIKLINIC

Pentru solidarizarea şi menţinerea rezultatului obţinut în urma tratamentului, pacienţii noştri sunt înscrişi automat în programul de profilaxie. În clinicile noastre din Timișoara și Deva, igienistul stabilește un interval personalizat, urmând ca pacientului să îi fie transmis, telefonic sau prin mail, când trebuie să revină la control.

Vizitele periodice includ: evaluarea statusului dentar, detartraj, air flow, periaj profesional, recomandări pentru corectarea tehnicii de periaj, precum şi recomandarea produselor de igienă.

Anisoara Criste

Experienta, profesionalism si suflet in meseria aleasa. O echipa deosebita. Felicitari! 🙂

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.