Apneea în somn–Legătura dintre aceasta şi medicul stomatolog

Vă confruntaţi cu insomniile şi sforăitul? Ar trebui să vă sunaţi medicul stomatolog şi să îl informaţi în legătură cu problema dumneavoastră.

losing-weight-can-ease-obstructive-sleep-apnea-600x400-600x400

Vă confruntaţi cu insomniile şi sforăitul? Ar trebui să vă sunaţi medicul stomatolog şi să îl informaţi în legătură cu problema dumneavoastră. Sforăitul şi tulburările de somn sunt adesea cauzate de apneea obstructivă în somn iar motivul ar putea fi sănătatea dumneavoastră orală. Oamenii care suferă de apnee de somn se opresc din respirat pentru perioade scurte de timp atunci când căile respiratorii se blochează în timpul somnului.După vârsta de 40 de ani, unul din cinci bărbaţi şi o femeie din nouă suferă de această problemă.
Cum depistăm apneea? Primul semn al apneei somnului este scrâşnitul din dinţi (bruxismul), un alt semn este roşeaţa din gât cauzată de sforăitul îndelungat sau o gură uscată. Cu ajutorul aparaturii speciale care urmăreşte comportamentul în timpul somnului, se poate pune un diagnostic corect.

Care sunt riscurile apneei în somn? Întreruperile repetate ale respiraţiei duc la superficializarea somnului şi la o lipsă de concentrare pe durata zilei cu producerea unor accidente nefericite. Apneea în somn netratată ne împiedică să avem un somn normal, deoarece atunci când respiraţia este întreruptă, starea de somn uşor, predomină faţă de cea de somn profund, adică somnul de care avem nevoie pentru a ne simţi odihniţi şi productivi în ziua următoare. În afară de oboseală, apneea poate cauza probleme de sănătate pe termen lung.

Dacă recunoşti aceste simptome, o vizită la medicul stomatolog este cea mai bună idee.

Fă-ţi o programare, acum !

Andreea Onea

O clinica de vis 😊personal deosebit. Atmosfera primitoare🙏

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.