Sănătatea orală: mai mult decât absenţa bolii

Sănătatea orală este o stare de bine funcţională, structurală, estetică, fiziologică, psihologică, esenţială pentru sănătatea generală şi pentru calitatea vieţii.

“Mai bine previi, decât să tratezi”. Dar, pentru a preveni afecţiunile orale este necesar să înţelegem sănătatea orală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii defineşte sănătatea orală ca o „stare lipsită de durere cronică orală şi facială, cancer oral şi faringian, leziuni orale, carii dentare, pierderea dinţilor, alte afecţiuni şi tulburări ce pot afecta cavitatea orală”.

Sănătatea orală este o stare de bine funcţională, structurală, estetică, fiziologică, psihologică, esenţială pentru sănătatea generală şi pentru calitatea vieţii. Toate aspectele ce ţin de sănătatea orală sunt foarte importante, de aceea pentru a avea o sănătate orală corectă trebuie să avem în vedere următoarele obiective:

  • O nutriţie corectă;
  • O igienă orală bună;
  • Renunţarea la fumat/alcool (alte vicii);
  • Efectuarea de controale stomatologice periodice.

Menţinerea sănătăţii orale este o componentă esenţială pentru sănătatea globală a unei persoane. Comunitatea stomatologică trebuie să colaboreze în cadrul profesiei medicale pentru a spori gradul de conştientizare în ceea ce priveşte interconexiunea dintre o bună igienă orală şi profilaxie, pentru menţinerea sănătăţii.

Cecilia Rechitan

Va multumesc pentru tot! Toti sunteti niste profesionisti, nu am nici un fel de emotie cand vin la voi pentru ca totul se intampla fara durere. Pana si la implant a fost super.

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.