Ce reprezină coroanele dentare?

Coroanele dentare – reprezinta solutia de tratament in cazul dintilor cu probleme majore (abrazati, fracturati, nealiniati sau chiar distrusi).

coroana dentara

Dintii afectati de carii extinse, care au culoarea modificata sau au suferit afectiuni mai grave, decat o simpla plomba, pot fi tratati. Nu trebuie sa va lasati demoralizati de aspectul lor neatragator, ci sa cautati o solutie pentru a remedia aceste probleme. Coroanele dentare – reprezinta solutia de tratament in cazul dintilor cu probleme majore (abrazati, fracturati, nealiniati sau chiar distrusi).

Ce reprezinta coroanele dentare?

Dintii cu probleme majore au nevoie de un nou invelis (exterior), pentru a avea aspectul ingrijit si stralucitor. Coroanele sau, sub o alta denumire, capele reprezinta modul de a restaura un dinte cu un material special creat pentru a reda aspectului lui initial. Coroanele pastreaza functionalitatea dintilor, rezistenta si confortul formei originare.  Asadar, coroanele sunt folosite atat pentru recrearea aspectului initial al dintilor care au suferit afectiuni considerabile, cat si pentru a obtine dinti mai albi, atunci cand tratamentele de albire nu au efect .

Coroanele de ceramica dentara nu sunt afectate de variatiile de temperatura ale alimentelor consumate, ele fiind la fel de rezistente ca smaltul dentar. Fisurarea coroanelor sau fracturarea lor este posibila, in aceleasi conditii ca ale dintilor initiali. Pentru rezistenta cat mai indelungata a coroanelor dentare, trebuie sa fie respectate toate normele de igiena orala sanatoasa, cu o atentie sporita pentru curatarea interdentara. Se evita masticarea alimentelor dure sau foarte reci (inghetata), in acelasi mod in care aceasta trebuie evitata pentru pastrarea sanatatii dintilor normali. Pentru dinti de un alb stralucitor sau pentru reconstructia dintilor cariati si tociti exista solutie. Intreaba-ti doctorul dentist despre coroanele dentare!

Iulia

Dintotdeauna mi-am dorit sa am un zambet perfect si o dantura sanatoasa. Am gasit Uniklinic.

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.