Ştiai că se poate face o anestezie şi fără ac?
Anestezia fără ac înlătură teama de durere şi de ace poate fi evitată prin utilizarea sistemului de injectare fără ac. Astfel, anestezia poate fi administrată pacienţilor prin folosirea unui mic jet de înaltă presiune, care pătrunde în piele fără a mai fi nevoie de ac.
Doare?
Cât o înţepătură de ţânţar. Substanța folosită pentru anestezie pătrunde în corp cu o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Noua invenţie poate fi folosită la viteze diferite, suportând de asemenea volume diferite. Injecția fără ac foloseşte un jet cu un diametru similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele. Noua tehnologie este pusă în practică prin utilizarea unor dispozitive uşor de folosit.
Cine poate să beneficieze de acest sistem inovativ?
Atât adulţii, cât şi copiii, eliminând astfel disconfortul şi frica resimţite după administrarea anestezicului. Medicii stomatologi consideră că anestezia fără ac este o alternativă pentru persoanele cărora le este frică de ace sau care suferă de anumite fobii. Copiii sunt, în general, pacienţi dificili pentru medicii stomatologi deoarece resimt foarte puternic frica față de tratament şi nu pot înţelege scopul acestuia. Sistemul de injectare fără ac a anestezicului va permite medicului să administreze anestezia printr-un procedeu minim invaziv.
Cât durează amorţeala?
Timpul de răspândire a anesteziei se reduce la jumătate, acest lucru fiind în favoarea pacientului. Imediat după intervenţie, pacientul îşi poate relua activităţile zilnice, fără a fi deranjat de senzaţia neplăcută de amorţeală.
Unde se poate aplica?
Anestezia se poate realiza atât pentru dinţii frontali, cât şi pentru dinţii posteriori.Anesteazia fără ac poate fi utilizată în obturaţii, extracţii de dinţi temporari, extracţii de premolari în scop ortodontic etc.
Nu aţi mai făcut până acum o anestezie?
Cu acest sistem, în cabinetul stomatologic se poate realiza testul la alergii şi citirea sa.