Cum să vă mențineți dinții albi

Vizitați periodic medicul stomatolog. Detartrajul și periajul profesional ar trebui să fie efectuate o dată la 6 luni.

Este ideal să prevenim apariția problemelor dentare, astfel încât să ne menținem dinții albi pentru un timp îndelungat. Odată compromis, aspectul danturii poate fi cu greu reabilitat, iar tratamentele de albire sunt costisitoare.

Iată care sunt principalele cerințe pentru o dantură perfectă:

 • Atenție la cafea și la vin. Atunci când vă doriți o dantură impecabilă, trebuie să vă feriți de băuturile care conțin coloranți: sucuri, vin roșu, cafea sau ciocolata. Pentru a evita contactul direct al acestora cu dantura, puteți folosi un pai.

 

 • Fără țigări. Este cunoscut faptul ca unul dintre cei mai mari dușmani ai dinților albi este gudronul din țigări.  Drept urmare, reducând consumul de țigări, vă protejați dinții.

 

 • Atenție la făinoase. Pe lângă folosirea unei paste de dinți care să îndepărteze depunerile de tartru, este bine să vă feriți de consumul de pâine sau paste făinoase. Carbohidrații prelucrați din pastele făinoase reprezintă una dintre cauzele formării plăcii bacteriene care produce respirația urât mirositoare.

 

 • Consumați mere și morcovi. Există fructe – cum sunt merele – ori legume – țelina sau morcovii – care contribuie la eliminarea depunerilor de pe dinți prin accelerarea producției de salivă.

 

 • Realizați un periaj corect, în care spălatul pe dinți să dureze cel puțin trei minute. Pentru a vă menține dinții albi, spălați-vă pe dinți la mai puțin de 30 de minute după masă.

 

 • Folosiți ața dentară pentru curățarea spațiilor dintre dinți și apa de gură pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al respirației.

 

 • Folosiți bicarbonatul de sodiu aplicat direct pe periuța de dinți (pastele de dini care promit albirea dinților se bazează pe același bicarbonat de sodiu). Acesta nu trebuie folosit zilnic deoarece poate afecta smalțul dinților;

 

 • Vizitați periodic medicul stomatolog. Detartrajul și periajul profesional ar trebui să fie efectuate o dată la 6 luni.

 

În concluzie, încercați să respectați cât mai multe dintre sfaturile de mai sus dacă doriți să aveți o dantură sănătoasă și… frumoasă!
 

 

Alexandra Rusu

Echipa Uniklinic se caracterizează prin amabilitate si profesionalism.

Vezi ce spun pacienții noștri

  Solicită o programare

  Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.