Utilizarea microscopului în endodonție

Avantajele tehnice aduse specialistului de dispozitivele de mărire – microscoape chirurgicale sau lupe – sunt însoțite de avantaje pentru pacient, prin îmbunătățirea rezultatelor clinice și radiografice.

Practica în domeniul endodonției necesită precizie și o mare atenție la detalii. Acestea depind de pregătirea, abilitățile și experiența clinicianului, dar și de utilizarea unor dispozitive de precizie, cum sunt microscopul chirurgical sau lupa de mărire. Cele mai multe proceduri endodontice se efectuează în locuri întunecate și limitate, iar fracțiunile de milimetru pot determina rezultatul tratamentului endodontic, iar utilizarea microscopului în endodonție oferă avantaje importante medicilor stomatologi.

Tratamentul endodontic – una dintre cele mai întâlnite intervenții stomatologice – constă în anumite proceduri terapeutice care au ca scopul de a îndepărta infecția instalată la nivelul pulpei dentare și de a proteja dantura de atacul microbian.

În ultimele decenii, endodonția a câștigat nu numai cunoștințe științifice de bază și clinice, ci s-au remarcat și salturi tehnologice cuantice. Din cauza naturii complicate a tratamentului endodontic, medicii stomatologi au căutat în permanență să își îmbunătățească viziunea asupra domeniului operațional. În acest sens, utilizarea microscopului în endodonție oferă avantaje importante medicilor stomatologi, în efectuarea actului medical la standarde superioare.

Noi tehnici pentru tratamentul canalului radicular

După introducerea principiilor microchirurgicale în endodonție, principii ce implică noi tehnici de realizare a tratamentului de canal radicular, s-a constatat o semnificativă îmbunătățire a vizualizării câmpului de lucru, un avantaj enorm pentru specialistul în endodonție. Este important să se știe că avantajele tehnice pentru operator, aduse prin utilizarea dispozitivelor de mărire, cum ar fi microscoapele chirurgicale sau lupele de mărire, sunt, de asemenea, asociate cu avantaje pentru pacient în ceea ce privește îmbunătățirea rezultatelor clinice și radiografice.

Avantajele utilizării dispozitivelor de mărire în endodonție:

  • reperarea mai ușoară a orificiilor canalelor radiculare de către operator;
  • limitarea sacrificiului de substanță dură prin prepararea minim-invazivă a cavității de acces;
  • decelarea liniilor de fractură consecutive unui tratament precedent incorect.

Toate aceste îmbunătățiri aduse tehnicii de lucru în domeniul endodonției prin utilizarea microscopului chirurgical și/sau a lupei de mărire, datorită preciziei acestor instrumente, se reflectă direct asupra pacientului. Astfel, tratamentul de care pacientul beneficiază va fi unul corect, aplicat corespunzător detaliilor sale anatomice și, în concluzie, de lungă durată.

Andrei

Nu stiu cate din cabinetele de stomatologie din Timisoara au o asemenea dotare. Recomand Uniklinic.

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.