Odontoterapia la Uniklinic

De ce Uniklinic? Clinica noastră utilizează cele mai noi produse folosite în domeniul odontoterapiei.

odontoterapie

Ce este odontoterapia ?

Una dintre cele mai des întâlnite probleme legate de sănătatea orală este apariția cariilor. Frecvent, pacienții apelează la clinica noastră în dorința de a rezolva deficiențele legate de estetică și, totodată, pentru a scăpa de durerea care însoțește, de cele mai multe ori, aceste carii.

Dacă ne dorim un limbaj medical, putem defini Odontoterapia ca fiind ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul leziunilor carioase (caria dentară).

Într-o exprimare mai comună, nu ne îndepărtăm foarte mult de limbajul medical, înțelegând prin Odontoterapie tratarea cariilor dentare prin așa-numitele “plombe”.

Etapele tratamentului :

 1. tesutul dur alterat este îndepărtat cu ajutorul instrumentelor rotative (freze montate la turbina/piesa cot)
 2. aplicarea etchingului (gel demineralizant care potențează aplicarea bondingului)
 3. aplicarea bondingului ( “lipiciul pentru plombă” este introdus în cavitate cu ajutorul aplicatoarelor, apoi este fotopolimerizat cu ajutorul unei lămpi ce furnizează o lumină albastră; bondingul are rolul de a îmbunătăți adeziunea materialului restaurator la substanța dentară)
 4. obturarea propriu-zisă ( “plomba” constă în aplicarea în cavitate cu ajutorul fuloarelor a unei rășini compozite care urmează și ea să fie fotopolimerizată cu aceeași lampă descrisă mai sus, amalgamul fiind un material de domeniul trecutului)
 5. verificarea contactelor ocluzale ( folosirea unei hârtii colorate, numită hârtie de articulație, care permite practicianului să identifice eventualele imperfecțiuni legate de forma sau mărimea obturației, “plomba” fiind percepută de către pacient ca “înaltă” sau “aspră”)
 6. finisarea obturației ( odata depășit pasul anterior, “lustruirea plombei” se face folosind gume de cauciuc sau discuri de hârtie montate la piesa cot, împreună cu paste speciale, abrazive, astfel noua obturație nu va fi un mijloc de retenție a plăcii bacteriene și nici nu va crea o stare de disconfort limbii)

De ce Uniklinic ?

Clinica noastră utilizează cele mai noi produse folosite în domeniul odontoterapiei, rășini compozite care promit atât o estetică impecabilă, cât și o biocompatibilitate de neegalat (etanșeitate bună, risc scăzut de apariție a cariilor secundare, “prietenoase” cu țesutul dentar).

Printre materialele utilizate de noi se numără:

 • Charisma = Compozit hibrid cu particule submicronice, ce ofera opalescență și fluorescență naturală;
 • Clearfil Majesty = difuzia luminii  aceeaşi cu a substanţei dintelui natural (marginile cavităţii nu pot fi recunoscute); după fotopolimerizare, culoarea obţinută este identică cu a pastei din seringă;
 • CG G-aenial = Este un compozit permisiv ce oferă restaurări estetice, cu aspect natural și un luciu ridicat, fiind de asemenea extrem de ușor de manipulat. Compoziția sa unică, având reflexie internă, reproduce exact aspectul dintelui natural pentru a obține o estetică excelentă, doar cu o singură nuanță.

Datorită acestor materiale, a aparaturii de înaltă generație de care dispune clinica noastră, a doctorilor cu zeci de ani de experiență în spate și a pacienților noștri, care nu părăsesc niciodată clinica nesatisfăcuți, costul acestor manopere este ușor mai ridicat comparativ cu alte cabinete, însă la Uniklinic accentul cade pe calitate, NU pe cantitate.

Dora Tapos

Clinica nr 1 😍🤗 cele mai bune servicii pentru un zambet perfect 😁

Vezi ce spun pacienții noștri

  Solicită o programare

  Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.