One Day Implant, soluția ideală pentru un zâmbet complet!

One Day Implant este o procedură medicală minimal invazivă, în urma căreia pacienții primesc, în același timp, implantul dentar și dintele complet care se sprijină pe acel implant.

Implantul dentar este soluția ideală pentru înlocuirea dinților lipsă, iar One Day Implant este procedura optimă de aplicare a acestei soluții.

One Day Implant este o procedură medicală minimal invazivă, în urma căreia pacienții primesc, în același timp,implantul dentar și dintele complet care se sprijină pe acel implant.

Pentru a beneficia de acest procedeu, este necesară digitalizarea fiecărui pacient, în primă instanță tratamentul realizându-se pe computer (virtual plannning, virtual treatment). Sunt necesare radiografii digitale 3D și scanarea situației inițiale.

În comparație cu abordarea tradițională, procedura ”One day implant” scutește pacientul de numeroase vizite la cabinetul stomatologic.

Practic, înainte de inserarea implantului, medicul are deja fabricat dintele – la forma și culoarea potrivite – care se va sprijini pe acel implant. Sunt doi parametri care trebuie îndepliniți simultan:

poziția implantului să fie perfectă în raport cu ceilalți dinți, iar acest lucru, presupune folosirea unui ghid chirurgical care va permite medicului să insereze implantul în poziția ideală așa cum a fost inserat în mod “virtual” în computer.

stabilitatea inițiala a implantului trebuie să treacă de un anumit prag critic peste care implantul poate primi forțe. Fiindcă osul uman poate avea densități diferite, softul în care se realizează “virtual planning-ul” va calcula secvența optimă de frezare în funcție de densitatea osoasă evaluată radiologic.

Deoarece fiecare caz este transferat pe computer, planificarea și tratamentul realizându-se virtual cu ajutorul softurilor dedicate, pacientul  nu este programat la operație decât în momentul în care  absolut totul este pregătit: ghidul chirurgical și dintele de pe implant.

Întrucât poziția implantului este una ideală, timpul chirurgical de inserare a implantului este unul foarte scurt și, de multe ori, poate fi efectuat fără a folosi bisturiul cu acele și firele de sutură așa cum se întâmplă în mod tradițional. Beneficiile sunt uriașe: pacienții nu prezintă umflături după operații, nu sângerează, recuperarea este rapidă și complet fără durere.

Pentru menţinerea rezultatului obţinut în urma tratamentului, pacienţii noştri sunt înscrişi în programul de profilaxie, în clinicile noastre din Timișoara și Deva. Igienistul stabilește un program personalizat, urmând ca pacientul să fie anunțat, telefonic sau prin e-mail, când trebuie să revină la control.

 

Dr. Horia Zaharie

Medic specialist stomatolog
Competență în implantologie orală

Uniklinic Timișoara

Diana Dunai

niciodata nu m-am simtit mai bine la doctor

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.