Sforăitul poate fi tratat… de stomatolog

Dispozitivele medicale pentru apnee reprezintă soluția eficientă, confortabilă și precisă pentru pacienții cu tulburări de somn.

ȘTIAȚI CĂ ….

dacă sforăiți puteți dezvolta o boală pneumologică?

Vestea bună este că sforăitul poate fi tratat. Sforăitul poate indica existența unei afecțiuni grave: apneea obstructivă în somn. Persoanele care suferă de apnee pot avea în timpul somnului episoade scurte de reținere a respirației fără a fi conștienți de această afecțiune. În timpul acestor episoade, în timpul somnului, limba și mușchii căilor respiratorii superioare se relaxează până în punctual în care blochează căile respiratorii. Astfel de opriri ale respirației pot să apară destul de des pe parcursul nopții, ajungând până la ordinul sutelor. Netratarea bolii poate avea ca efect, pe lângă senzația de oboseală și lipsa de concentrare, creșterea tensiunii arteriale cu consecințe grave asupra sănătății. De asemenea, diabetul și problemele legate de disfuncția sexuală poti fi associate cu apneea.

Boala este diagnosticată de pneumolog

După ce boala este diagnosticată de un medic pneumolog, acesta poate trimite pacientul către medicul stomatolog care, cu ajutorul unor gutiere speciale, poate trata fazele incipiente ale bolii. La rândul lui, medicul stomatolog, dacă observă la pacient semne ce pot indica prezența apneei, îi va indica acestuia să se adreseze medicului pneumolog.

sforăitulDispozitivele medicale pentru apnee, soluția eficientă pentru pacienții cu tulburări de somn

Apneea obstructivă în somn poate fi tratată cu ajutorul gutierelor speciale. Aceste dispozitive mențin mandibula într-o poziție avansată, permițând căilor respiratorii să rămână deschise. Procedura de efectuare a gutierelor speciale este una rapidă și eficientă, fără durere și fără a crea stări de disconfort pacientului. Dispozitivele de avansare mandibulară constă în două plăci care sunt realizate pe baza amprentei superioare și inferioare. Datorită distribuției uniforme a forțelor pe cele două plăci, se asigură o protecție mai bună pentru dinți. Aceste dispozitive sunt personalizate astfel încât să corespundă cerințelor pacienților, permițând vorbirea și băutul. În concluzie, fie că este depistată de pneumolog, fie că este descoperită de stomatolog, apnea obstructivă în somn trebuie tratată pentru a elimina efectele adverse neplăcute. Dispozitivele medicale pentru apnee reprezintă soluția eficientă, confortabilă și precisă pentru pacienții cu tulburări de somn.

 

Dr. Oana Maria Secula

Medic specialist stomatolog

Uniklinic Timișoara

Iulia

Dintotdeauna mi-am dorit sa am un zambet perfect si o dantura sanatoasa. Am gasit Uniklinic.

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.