Zâmbetul gingival poate fi tratat cu succes de medicul stomatolog

Afișarea excesivă a gingiei, denumită în mod obișnuit „zâmbet gingival”, constituie o preocupare estetică a multor pacienți.

Zâmbetul gingival sau afișarea excesivă a gingiei constituie o preocupare pentru mulţi pacienți. Pentru stomatolog, zâmbetul gingival accentuează riscul unui rezultat estetic inacceptabil. Acest risc este agravat atunci când este indicată restaurarea dinților frontali.

Pentru afișarea gingivală excesivă pot fi responsabile multiple etiologii (cauze, probleme). De aceea, înainte de inițierea tratamentului este esențial ca medicul dentist să înțeleagă clar și să identifice care etiologii vor influența opțiunile terapeutice disponibile.

Printre posibile cauze ale zâmbetului gingival se află:

  • lungimea și dinamica buzei
  • lungimea coroanei clinice dentare
  • dimensiunea mare in sens vertical a maxilarului superior

Managementul acestor situații cu risc crescut necesită utilizarea unui plan de tratament multidisciplinar bazat pe factori etiologici identificați în afișarea excesivă a gingiei. Apoi, pentru fiecare pacient se poate dezvolta o terapie specifică, individualizată sau un grup de tratamente. Acest lucru este la fel de important, indiferent dacă medicul dentist va realiza tratamentul singur sau cu ajutorul unei echipe interdisciplinare formată din medic parodontolog și medic ortodont.
Zâmbetul gingival poate fi remediat și cu acid hialuronic. Această procedură constă în augmentarea medicală a buzei superioare, astfel încât dinții să nu mai fie dezgoliţi. Acidul hialuronic conferă volum buzelor şi corectează asimetriile, eliminând inesteticul zâmbet gingival.  Deoarece acidul hialuronic se află în țesuturi, acesta este bine tolerat de organism. Procedura în sine durează aproximativ 10 minute, dar tratamentul cu acid hialuronic prezintă dezavantajul că se menține între 6 şi 9 luni. Apoi, trebuie repetat. Din acest motiv, este recomandat ca zâmbetul gingival să fie corectat la stomatolog.

O serie de factori influențează acceptarea tratamentului de către pacient, cum ar fi costul, așteptările, disponibilitatea de a se supune anumitor proceduri și deschiderea acestuia spre acceptarea unor compromisuri. O decizie cu adevărat informată se poate lua atunci când pacientul înțelege limitările fiecărei opțiuni terapeutice, acceptă riscurile asociate și realizează importanța evitării variantelor ce pot compromite un rezultat acceptabil.

Aşadar, atunci când luaţi decizia de a corecta zâmbetul gingival adresaţi-vă medicului stomatolog astfel încât împreună cu acesta să stabiliţi o strategie de tratament adecvată.

zambet-ginigival

Anisoara Criste

Experienta, profesionalism si suflet in meseria aleasa. O echipa deosebita. Felicitari! 🙂

Vezi ce spun pacienții noștri

    Solicită o programare

    Completează formularul și un reprezentant Uniklinic te va contacta in cel mai scurt timp pentru confirmare.